Tuesday, April 17, 2007

Kοντινό Μέλλον, η συνέχεια...

Και το χειρότερο δεν σας το είπα… Νερό εκείνες τις ζοφερές ημέρες δεν υπάρχει. Η Ελλάδα έχει γίνει σχεδόν έρημος. Μοιάζει σαν να επεκτείνεται η Σαχάρα τρέχοντας στην χώρα μας. Η καυτή της ανάσα πλησιάζει κάθε στιγμή επικίνδυνα τα πρώην γόνιμα εδάφη. Το νερό είναι ο νέος χρυσός. Όποιος έχει πηγάδια, έχει λεφτά. Πολλοί το εμφιαλώνουν και το πωλούν. Πλένονται με ειδικά σαμπουάν χωρίς νερό. Ειδικά σιχαμερά υγρά που μοιάζουν με λάδι… και μυρίζουν διάφορες ανόητες μυρωδιές ‘λουλουδιών’. Ο καρκίνος του δέρματος και τα προβλήματα στα μάτια είναι από τις βασικές ασθένειες των ‘φτωχών’. Γιατί όπως προαναφέραμε, οι πλούσιοι-εύποροι, γλίτωσαν προς το παρόν…

Κάποιοι, που είχαν γεννηθεί πριν από το 2010 θυμόνταν πως ήταν παλιά ο καιρός… Γέροι πλέον, όσοι είχαν απομείνει, τον περιέγραφαν με μαγικά χρώματα. Υπήρχαν τέσσερις εποχές… υπήρχαν λουλούδια, υπήρχε απαλό φως που βοηθούσε στην ανάπτυξη των φυτών… Κάναμε μπάνιο στη θάλασσα.

‘Μα τα φυτά τα αναπτύσσουμε κάτω από τη γη…’ έλεγαν τα μικρά παιδιά με τη διάφανη επιδερμίδα και τα ελάχιστα μαλλιά, που δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι τα λαγούμια που ονομάζονταν ‘Καλλιέργειες’ δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Ξέχασα, όλοι (οι τυχεροί που κλέβουν μέρες παραπάνω), μένουν κάτω από τη γη, εκεί που οι υπεριώδεις ακτινοβολίες είναι ελάχιστες και όχι θανατηφόρες.

Η άλλη μάστιγα που ταλανίζει τη χώρα είναι οι Μετανάστες του Καιρού… Εκατοντάδες χιλιάδες δυστυχισμένα πλάσματα, που έχουν διαλύσει τη ζωή τους λόγω τυφώνων, καταστροφών και λιμών, πωλούν τα διαλυμένα τους υπάρχοντα, άλλοι απλά τα παρατάνε για να πάνε στην Πλούσια Ήπειρο. Είναι όνειρο ζωής αυτό, όπως παλαιότερα… Η Ευρώπη. Αλλά τώρα τα πράγματα είναι αγριότερα. Ειδικές θανατηφόρες ακτίνες διαπερνούν βουνά και θάλασσες, τα σύνορά μας, κάθε δευτερόλεπτο, με σκοπό να αποτρέψουν τους άμοιρους μετανάστες, τα εξαθλιωμένα καραβάνια και χωρίς οίκτο να τους εξοντώσουν… ‘Κόστισε πολλά δισεκατομμύρια Μετά-Ευρώ αλλά άξιζε τον κόπο’, κόμπαζαν οι Πέντε Άρχοντες της Ελλάδος. Ακόμα μια φορά κόμπαζε ο πλούτος και η αδικία πάνω στη δυστυχία της ατυχίας να γεννηθεί κάποιος σε λάθος μέρος και στιγμή.

Νέα επαγγέλματα έχουν δημιουργηθεί. Οι εκσκαφείς είναι εργολάβοι που παραδίδουν ένα σπίτι κάθε τρεις εβδομάδες. Πλήρως εξοπλισμένο και σκαμμένο (με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, υδραυλικές, ασύρματες κεραίες. Ένα νέο (θυγατρική) εργοστάσιο από την Ιταλία έχει φτιαχτεί στη Βοιωτία. Κατασκευάζει ειδικά μηχανήματα μετακίνησης μέσα στα ‘λαγούμια’. Σιγά-σιγά, αρχίζει και τους αρέσει αυτή η ασφάλεια κάτω από τη γη. Νιώθουν ότι ζουν λίγο περισσότερο…

Για πόσο;

(συνέχεια και τέλος στο επόμενο επεισόδιο)

Links to this post:

Create a Link

<< Home