Wednesday, September 27, 2006

Αρνητική ενέργεια και σκέψη…

Θα δώσω αθώα παραδείγματα:

* Μια φορά έσπασε η ωραία μου κούπα στη μέση, συγκεκριμένα μόλις μου είπε κάποια ψυχή ‘Τι ωραία κούπα!’.

* Την άλλη φορά ένα φυτό μπένζαμιν, που είχε επιβιώσει τρεις μετακομίσεις διαλύθηκε αμέσως μετά από την επίσκεψη κάποιου που για κάποιο λόγο δεν αισθανόμουν καλά μαζί του.

*Άλλη μια φορά ξαφνικά ένιωσα έντονη ξαφνική αδιαθεσία, δηλαδή πυρετό, 38 μέσα σε μισή ώρα… Αιτία; Καμία. Αργότερα κατάλαβα ότι προήλθε από κάποια μάτια που μάλλον δεν με συμπαθούσαν πολύ.

Τί είναι αυτό; Πώς ονομάζεται; Υπάρχει τέτοιου είδους ενέργεια; Γιατί;

Στην εκκλησία το λένε ‘μάτι’ και το πιστεύουν. Για μένα είναι αρνητική ενέργεια. Δηλαδή αν δεχθούμε ότι όλα έχουν, εν τη γεννήσει τους, εν δυνάμει, μια μορφή ενέργειας και επηρεάζει το ένα το άλλο (το παράδειγμα του φτερουγίσματος της πεταλούδας που μπορεί να προκαλέσει τυφώνα είχα στο νου), φανταστείτε η αρνητική σκέψη και ενέργεια που κατευθύνεται πάνω μας, τι δύναμη έχει. Επίσης, δεχόμαστε ότι στα έμψυχα όντα υπάρχει το καλό και το κακό… ή και τα δύο μέσα μας… Υπάρχει λοιπόν η ενέργεια που κατευθύνεται από φθόνο, από κόμπλεξ, από ανεπάρκεια και ναι, μερικές σπάνιες φορές, από υπερβολική αγάπη (για να επιβεβαιώσει τον κανόνα, που λέγαμε)…

Αλλά είναι φορτισμένη ενέργεια. Κατ’ αρχήν αισθανόμαστε άβολα, αμήχανα, περίεργα όταν είναι κοντά μας κάποιος άνθρωπος που τρέφει περίεργα αισθήματα για εμάς. Άλλες φορές δεν μπορούμε να μιλήσουμε, να εκφράσουμε τις σκέψεις μας όπως τις θέλουμε, μουδιάζουμε, το κεφάλι μας πονάει. Δεν έχετε αισθανθεί ποτέ σας ότι κάποιος που μόλις σας κοίταξε σας έριξε υπερβολική ματιά για τα δεδομένα της στιγμής (και δεν μιλάω για φλερτ); Δεν έχετε αισθανθεί ότι κάποιες φορές είναι σαν να είσαι στο κεφάλι του άλλου, σαν να διαβάζεις τη σκέψη του και να βλέπεις ότι κάποιοι απλά θέλουν να σας δουν να γλιστράτε, να σπάτε το πόδι σας, να γελοιοποιήστε για τη δική τους ικανοποίηση;

Εγώ προσπαθώ να κρατάω ‘άμυνες’. Δεν είναι εύκολο αλλά με προσπάθεια και πειθαρχεία, κάποιος μπορεί να το κάνει. Ο καθένας βρίσκει τον τρόπο που μπορεί για να κρατήσει τον εαυτό του φωτεινό και ανεπηρέαστο από τις σκοτεινές και αραχνιασμένες σκέψεις του άλλου(βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος. Ότι όλα είναι αυθυποβολή, ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που λέγεται ‘ενέργεια’, κλπ.).

Καλού κακού, φορέστε ένα μάτι την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω! ;)